СОКОЛАЦ- Маријана Грујић, Анђела Симић и Сара Тошић прошле аудицију за Ритам Европе

499

Сокочанка Маријана Грујић прошла је као пјевач, а њене суграђанке Анђела Симић и Сара Тошић као плесачице на аудицији за учешће на музичком такмичењу „Ритам Европе“ одржаној на Сокоцу.

Ово такмичење намијењено је младима узраста од 14 до 21 године, талентовним за пјевање и плес.

Музички директор Фестивала „Ритам Европе“ Милош Марковић рекао је новинарима да је ова аудиција први пут званично организована на Сокоцу и да се доста дјеце одазвало позиву за учешће.

„Овогодишњи фестивал биће спектакл, било да се одржи у Лопарама, одакле је прошлогодишњи победник или из студија РТРС, јер је наше прошлогодишње искуство показало да је то музичко такмичење било феноменално дружење младих које ће остати такво заувек“, истакао је Марковић.

Он је додао да су на аудицији бирани најбољи вокали, најбоље плесне групе или појединци.

Према његовим ријечима, сљедећи корак је договор са родитељима дјеце која су изабрана на аудицији, на којима ће бити прецизиране предстојеће активности талентованих дјевојчица и дјечака.

Он је додао да ће након представљања медијима услиједити припрема програма, кореографске и вокалне пробе.

„Ми ћемо долазити из Београда овде да их подучавамо и помогнемо све што треба за наступ на јавној сцени на којој ће се они представљати са песмом на језику једне од држава учесница Ритма Европе„, најавио је музички директор Фестивала „Ритам Европе“.

Најбоља на аудицији за избор пјевача Маријана Грујић, иако није очекивала да ће проћи, од даљег наступа на овом музичком Фестивалу, каже да очекује нова познанства и стицање искуства које ће јој помоћи у будућим активностима везаним за музику.

Члан плесног клуба „Ника“ Анђела Симић и прошле године је била учесник „Ритма Европе“ као члан екипе која је представља Источно Сарајево и освојила треће мјесто на Фестивалу.

Она је младима на регији поручила да се пријаве на аудицију овог музичког такмичења и покажу шта знају, јер ће то бити једно од најљепших искустава које млади и талентовани за плес и пјесму могу да доживе.

Симићева је изразила задовољство што су лани млади након аудиције имали редовне тренинге и пробе са професионалним кореографима и продуцентима из Београда, што је добро дошло свима за припрему усавршавања наступа на сцени.

На овој манифестацији градови и општине Републике Српске ће представљати неку од европских земаља, а учесници ће пјевати на различитим европским језицима.

„Ритам Европе“ је највеће дечије музичко такмичење у региону у коме подршку дјеци и омладини Српске дају и амбасадори земаља Европе, ЕУ, Аустралије и Израела.

/Срна/