СОКОЛАЦ- Петковић и Бјелица о пројектима на подручју општине

417

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић данас је на Сокоцу са начелником Милованом Бјелицом разговарао о више пројеката који се у овој локалној заједници реализују уз помоћ Владе Српске.

Петковић је истакао да Бјелица има посебну енергију коју улаже у развој Сокоца, те ову општину навео као један од бољих примјера сарадње локалне заједнице и Владе Републике Српске, без обзира на власт и опозициона дјеловања.

„Морамо и у будућности имати што бољу сарадњу и да се у том стварима не дијелимо на власт и опозицију, те да видимо шта је најбоље за развој општина и градова, без обзира ко је на власти, због њиховог развоја и народа који живи на овом подручју“, рекао је Петковић новинарима.

Он је изразио наду да ће и Влада Републике Српске препознати потенцијал општине Соколац, имајући у виду све напоре локалне управе у развоју пољопривреде, дрвне индустрије и унапређењу инфраструктуре, те да ће ранија добра сарадња са Владом Српске за општину Соколац бити још боља у будућности.

Бјелица је изразио задовољство овом посјетом и приликом да потпредсједник Народне Скупштине Републике Српске буде упознат о начину отварања општине Соколац према инвеститорима, изради Стратегије развоја локалне заједнице и Стратегије развоја туризма, те свих пратећих докумената неопходних за развој општине у цијелости.

„Спремни смо да се пријавимо на сваки позив који објави међународна заједница, а посебно фондације, за ИПА пројекте, припремамо се за пројекте енергетске ефикасности, радимо на развоју пољопривредне прозводње и дрвне индустрије, те да пратимо могућности производње енергије из обновљивих извора“, рекао је Бјелица новинарима након састанка.

Према његовим ријечима, разговарано је и о свеобухватном рјешавању водоснабдијевања и питања отпадних вода, путне инфраструктуре и програму социјалног становања у овој локалној заједници.

Бјелица је нагласио да је и овом приликом нагласио да Соколац види сигурну будућност у развоју туризма, поред већ поменутих привредних грана, те додао да се „ради на изради једног значајног и кредибилног туристичког производа“.

/Срна/